Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
4 nagy szelet hús, 35 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 3 dkg zsír, liszt, őrölt kömény, ételízesítő, bors, pirospaprika |
A hússzeleteket (sertéskaraj, libamell) verd ki húskalapáccsal és sózd meg. Forró zsírban süsd pirosra és tedd félre. A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a hús zsírján, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan, szórd meg ételízesítővel, kevés őrölt köménnyel, tegyél bele 2 gerezd sóban tört fokhagymát és addig párold, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, egy kávéskanál pirospaprikát, majd a tejfölt, öntsd fel a húslével, és párold még 10 percig. Nokedlivel tálald, a húst és a nokedlit öntsd le bőven a gombapörkölttel. Bármilyen savanyúság illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|